Dankzij onderzeese internetkabels hebben we verbinding met de gehele wereld in een paar seconden, maar hoe werkt dit systeem en wat zijn de ontwikkelingen richting de toekomst? We laten in deze blog zien wat deze technologie inhoudt en hoe je dat opmerkt.

Vergelijkbaar ons leven

Om bijvoorbeeld televisie te kunnen kijken, halen we een aantal kabels uit een doos en gebruiken een stopcontact om met deze wens aan de slag te gaan. Vervolgens plof je neer op de bank en maak je je over dit aspect geen zorgen. Onderzeese internetkabels vormen eenzelfde structuur voor het grotere geheel. Dat betekent mensen vanuit ieder land elkaar bereiken dankzij een samenstelling onder water.

Verwachtingen

Het aantal onderzeese internetkabels zal de komende jaren alleen maar toenemen. Dat komt doordat we langere uren doorbrengen achter onze beeldschermen, ondernemingen die zich richten op een online-verdienmodel en we vaker vergaderen via een dienst als Skype.
Met andere woorden: op oceaanbodems wordt het drukker, aangezien we langzaam het internet voor elke taak inzetten, denk hierbij aan de boodschappen laten bezorgen, een pizza bestellen via een platform en Spotify downloaden om muziek te luisteren. En om dit in goede banen te leiden bouwen bedrijven vele hulpmiddelen die zichtbaarder zijn, aangezien ze boven de grond deel uitmaken van het landschap en je ze spot als je erlangs rijdt met de auto. Hiermee bedoelen we locaties waar de verzamelde gegevens van gebruikers samenkomen.

Datacenters

Want het consumentengedrag zorgt ervoor dat de foto’s die je bijvoorbeeld plaats op Facebook ergens een opslagplekje moeten krijgen anders stijgen de foutmeldingen. Bovendien kent iedere Nederlander al het begrip datacenter, omdat multinationals zich regelmatig melden in onder andere de polder om wereldwijde gegevens te archiveren.

Veranderingen

Je zult steeds meer horen over de onderzeese internetkabels. De gedachte erachter is immers effectief en faciliteert je om zo bekenden uit Australië een digitaal kaartje te sturen voor hun verjaardag. Daar staat tegenover de opkomst van datacenters, omdat onze manier van leven een plek vergt waar de hoeveelheid aan informatie blijft doorstromen.
Verder speelt deze groei in op je gemak. De makers doen constant inzichten op, waardoor je nog eenvoudiger een opkomende serie aanklikt.

Categories:

Tags:

Comments are closed